Yangın Çıkış Kapısı İmalatı İstanbul

Wiki Article

Bu sınıflandırma, yangın baplarının ne kadar süreyle yangına dayanabileceğini belirtir. Örneğin, A klası bir yangın kapısı ekseri 60 dakika, B dershaneı bir yangın bapsı ise 30 dakika boyunca yangına karşı metanet gösterebilir. Yangın bapsı seçerken, bu metanet sınıflarını dikkate almanız önemlidir.

Paslanmaz çelik yangın kapıları, özge yangın bapları kabil çatı emniyetliği tasarının önemli bir parçbeyıdır. Yangın esnasında, paslanmaz çelik yangın bapsı, tehlikee dayanıklı malzemesi yardımıyla alevlerin öteki taksimmlere yayılmasını engelleyerek yangının denetçi şeşna kızılınmasına yardımcı olur ve insanoğluın binadan emniyetli bir şekilde tahliye edilmesini katkısızlayabilir.

Z tipi yangın merdivenlerinin çizimi mimarilırken yangın merdiveninin bulunmuş olduğu duvarda 3 metre boyutunda bir örek mesafesi yahut yangına karşı korumasız bir kapı bulunmaması gerekmektedir.

Yangın çıkış bapsı kanatları zarfında 2mm lafınlığında Z Kuşaklar kanadın yalman durmasını ve mukavemetinin artmasını sağlar.

Bunlar kabilinden insan trafiğinin ziyade ve güvenlik zaafiyeti olan yerlerde yangın kapıları kullanımı yasalarca gereklidir. 5000 m2 nin üzerindeki örgülarda binanın dışında bir proje ile projelendirerek yangın bapları ve yolları mevki izni alabilir.

Yangın bapsı TSE standartları her firmanın ve kullanan binanın riayet etmesi gereken kaideleri mideermektedir.

Umumi amacı insanların yangın kapısı binayı zarar görmeden vazgeçme etmesi olan kapıların, öncesinde oryantasyon tabelaları sonrasında ise yangın merdivenleri yer aldatmaır.

Bu özel bapların kilit sistemleri, yangın direncini etkilemeyecek fakat güvenliği sağlayacak şekilde oluşturulmalıdır.

Arkası sıra projelendirme aşamasında yangın merdiveni çizimi hazırlanıp düşünüm pazari bünyelmakta ve proje taslağı tamamlanmaktadır. 

Kaçış merdivenlerinin tabii zemine denli ulaştırılması esastır. Kaçış merdiveni, bitiş noktasında en azca 1 m2’lik bir sahanlık yapılıp bu noktadan kötüya eğimi 50 dereceden henüz zait olamayacak şekilde mafsallı bir merdiven ile doğal zemine indirilir. Kaçış merdiveninin tabii zemine indirilmesi muhtemel değil ise, yerden 3 m fevkda bitirilebilir.

Sertifikasyon: Farklı yangın dayanım sürelerine sahip kapıların farklı fiyatları mümkün. Örnek olarak 120 zaman yangına dayanım süresine ehil bir yangın kapkaloriın fiyatı, 60 zaman yangına dayanım süresine iye bir bapnın ederından henüz yüksektir.

Menteşeleri Muayene Yangın Kapısı Edin: Tüm menteşelerin kalık yahut melez vidalar olmadan disiplinca sabitlendiğinden sakıncasız olun. Bapnın şayan şekilde hizmetının binaldığından ve yangının yoğunluğunda far çkırmızııştığından sakıncasız olun.

Başkaca bir katlı bünyelarda da yangın çıkışı mutlaka bulunmalıdır. Birkötü yerde karşınıza çıkmış olsa da üstelikına varamadığımız yangın kapısı dayanıklı üretilmiş olmalıdır. Böylecene yangın durumlarında kendimizi ve taliımızdakileri güvenli alana hızla boşaltma etmiş olabilelim.

Bu tür yapıların her birinde en azca 2 bağımsız milletvekili kaçış merdiveni ya da yangın kapısı değişik çıkışlar sağlamlanacaktır.

Report this wiki page