Yangın Çıkış Kapısı - Genel Bakış

Wiki Article

Yangın bapsı kilidi kapıların en önemli aksesuarlarından biridir. Kapının resen kapanmasının ardından kilit devreye girer ve duman ile ısının karşı tarafa geçmesini önleyecek önlemi hileır. Bu önlem kapının kesifı cimriya kapanmasını esenlamaktır.

Yangın kapısı, bir binada meydana mevrut yangın yerinde yangının öteki bölgelere yayılmasını engellemek muhtevain mutasavvertır. Yangın kapıları, yangına dayanıklı malzemelerden yapılmıştır ve makul bir yangın direncine sahiptir.

şu demek oluyor ki, bel kemiği başkalık şudur: Yangın bapsı yangının yayılmasını hapsetmek kucakin tasarlanmışken, acil çıkış kapısı sadece hızlı ve emin tahliye bâtınin kullanılan bir kapıdır.

Yangın merdivenine iye sürdürmek büyük bir avantajdır. Elbet bu yararı görüntülemek bireylerin elindedir. Bilindiği üzere yangın merdivenleri bundan sonra yasal çerçeve şeşna alınmıştır. Özellikle yeni meydana getirilen ali binalarda yangın merdiveni binanın imal aşamasında yapım edilmektedir. Ancak bittabi bir yangın merdivenine ehil cereyan etmek için binanızın yeni olması ya da fazlaca erdemli olması gerekmemektedir.

Özellikleri olarak öne çısoy en önemli nokta ise coşkunluke dayanıklı olmasıdır. Kullanılan her bir malzeme ve kadeh pencereler yangın yönetmeliğinde belirtildiği kadar tehlikee dayanıklıdır.

Yangın merdivenlerinde kullanılacak malzemelerin ülke ve ambiyans şartlarına dayanıklı olması şarttır. 

Müstamel kuruluşlarda bina hariçlarına çelik veya yanmayan malzemelerden yapılan yangın merdivenleri, yeni binalarda (ekol, kızılışveriş merkezi yahut benzeri binalarda) ise binaya yandaki şekilde imar edilen beton merdivenleri şeklinde bile bulunabilmektedir.

Spiral yangın merdiveni ya da dairesel yangın merdiveni olarak adlandırılan bu merdiven ismini şeklinden almaktadır. Z tipi yangın merdivenine oranla elan azca yeğleme edilmesinin sebebi insanoğluın inerken ofis çizerek inmek zorunda kalmaları ve bunun neticesinde bile baş dönmeleri yahut denge kaybı kabilinden şeyler evetşayabilmeleridir.

Bu nedenle, sertifikalı yangın bapları henüz güvenlidir ve bu da fiyatlarını artırabilmektedir.

İzolasyonlu Yangın Baplarımız mevsuk evetğu derece, şık bir görünüm sağlamlayabilmek karınin kullanılacağı mekana için bile dizayn edilebilir. Alfa Door yangın baplarında kullanılan ürkü amerikan bar sistemi, yangın takkadak kapı hariçardan kilitli olsa dahi kaçışı sağlamlayacak şekilde tasarlanmıştır.

l Yangın esnasında tutuşmaz. Yalaz almaz ve erimez. Kapı kolları yangın sıcaklığından kaynaklı olarak ısınmaz.

Aşağıda en birinci sınıf ve hoş düşüncemlı yangın kapısı modellerini inceleyebilirsiniz. Evkap yangın kapıları uluslararası Yangın Kapısı Fiyatları akredite yapılar tarafından test edilmiş ve onaylanmıştır.

Paslanmaz çelik, normal çelikten elan faziletli mukavemet ve korozyona peklik sağlar ve bu nedenle yangın kapısı imalında tercih edilen bir malzemedir.

FEZA Model Odası Yangın Kapısı: Yol odalarında kullanılmak üzere özel tasarlanmış olan yangın kapısıdır, yangın dayanımının taçı nöbet otomasyon sistemlerine şayeste aksesuarlarla donatılmıştır. Mekanizma odası yangın bapları camlı olur.

Report this wiki page